Intrebari frecvente

Raspunsuri pentru toate intrebarile

Gasiti mai jos raspunsuri la cele mai intalnite intrebari despre solutiile pe care le propunem. Pentru orice alte solicitari, nu ezitati sa ne contactati.

Ce este Nexus GPS Tracking?

Nexus GPS Tracking este un serviciu de monitorizare prin GPS, specializat pe flote auto.

Cine dezvolta serviciul Nexus GPS Tracking?

Integratorul pentru serviciile de localizare prin GPS este firma Nexus Electronics SRL. Infiintata in 2006, compania are sediul in Bucuresti si dispune de o echipa tanara si entuziasta de profesionisti. Puteti intra in legatura cu noi, folosind rubrica „Contact” sau apeland telefonul: 021 320 05 61.

Pentru ce este utilizat Nexus GPS Tracking?

Serviciile noastre sunt folosite de companii pentru monitorizarea prin GPS in timp real a flotelor de vehicule. Acest lucru se poate face de la distanta, prin pagina web. Utilizatorii pot vedea informatii despre rute, opriri, timpi de condus, consum de motorina, viteza de deplasare. De asemenea, se poate comunica cu soferii prin terminale speciale si se pot programa alarme pentru diverse evenimente, cum ar fi: depasiri de viteza, atingere destinatie, pornire motor, expirarea unor documente (de exemplu: ITP, RCA, CASCO, vinieta).

Ce este tehnologia GPS?

Sistemul Global de Pozitionare (GPS) este un grup de 27 de sateliti ce survoleaza orbita planetei. 24 dintre ei sunt in functiune, iar 3 sunt de rezerva. Cand ne gandim la GPS, ne referim in general la un receptor GPS.

Sistemul a fost dezvoltat de armata americana, care a implementat reteaua de sateliti pe post de sistem de navigatie militar, insa acesta a devenit disponibil si pentru publicul larg.

Cum functioneaza sistemul GPS?

Multi oameni nu cunosc cu adevarat cum functioneaza sistemul GPS.

Satelitii GPS nu trebuie confundati cu satelitii de comunicatii, utilizati pentru comunicatiile fara fir. Acestea sunt 2 retele separate. Toate sistemele noastre folosesc satelitii GPS pentru localizare, iar pentru transmiterea de date sunt utilizate retele fara fir (inclusiv comunicatii prin satelit).

Cum functioneaza sistemul Nexus GPS Tracking?

Antena GPS colecteaza datele de localizare, le trimite la unitatea Nexus Telematics imbarcata pe vehicul, iar aceasta proceseaza informatia.

Suplimentar, sistemul de monitorizare prin GPS are si un modem in interior, similar cu cel din telefoanele mobile. Modemul este folosit pentru trimiterea datelor de pe vehicul la serverele noastre, unde procesam mai departe informatia si o prezentam utilizatorului intr-o pagina web.

Toate aceastea se intampla in timp real.

Ce browsere sunt compatibile cu Nexus GPS Tracking?

Hartile pot avea probleme de afisare functie de browserul pe care il utilizati. Va recomandam sa folositi serviciile noastre impreuna cu: Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer 10+.

Aplicatia noastra functioneaza si cu Internet Explorer mai vechi decat versiunea 10, insa este posibil sa aveti probleme din cand in cand la vizualizarea hartii online.

Trebuie sa cumpar cartele GSM pentru folosirea sistemului?

Nu, serviciul nostru este livrat la cheie, inclusiv echipament GPS, soft si serviciile de transmisie date prin reteaua GSM. Tot ce trebuie sa aveti este un PC cu conectivitate la Internet si cel putin un vehicul de monitorizat.

Ce beneficii ofera Nexus GPS Tracking

Cele mai importante beneficii sunt:

 • reducerea costurilor operationale cu flota auto
 • reducerea consumului de motorina
 • prevenirea furtului de carburant
 • optimizare rutelor vehiculelor
 • imbunatatirea serviciilor pe care le oferiti.

Ce echipamente GPS utilizati?

Serviciul nostru se bazeaza pe echipamentele Nexus Telematics. Tehnologia incorporata este de ultima generatie. Echipamentele sunt fabricate in Taiwan, pe baza cerintelor noastre, iar softul de operare instalat este dezvoltat si imbunatatit de echipa Nexus Electronics.

Cum se pot instala echipamentele GPS pe flota de vehicule?

Daca vehiculele de monitorizat se afla in Bucuresti, echipa noastra de tehnicieni se deplaseaza uzual la sediul dvs. Daca vehiculele sunt in tara, va orientam catre cel mai apropiat partener de service. Detinem o retea de peste 40 de parteneri de service autorizati, in majoritatea oraselor mari.

Cat de mult dureaza instalarea pe un vehicul?

Instalarea dureaza aproximativ 30 de minute, per vehicul.

Ce dimensiune are un echipament GPS?

Dispozitivul are dimensiuni mici, de 80x26x48 mm. Poate fi ascuns cu usurinta in plansa de bord (in spatele radio-ului, in cutia de sigurante, in spatele torpedo-ului, etc). Trebuie instalata si antena GPS care dispune de un cablu de 3 metri si se termina la un capat cu un receptor de mici dimensiuni, cu o latura de 15 mm.  

Este nevoie sa instalez vreun software special pe PC-ul meu

Nu este nevoie de instalarea unei aplicatii specifice. Solutia noastra functioneaza ca o pagina web, intr-un browser. Nexus GPS Tracking poate fi utilizat de mai multi utilizatori, cu drepturi de acces diferite.

Poate fi utilizat Nexus GPS Tracking ca un sistem antifurt?

Da. Nexus GPS Tracking permite configurarea de pana la 15 tipuri de alarme. La declansarea unei alarme, primiti un mesaj prin email, in timp real, cu detalii despre alarma respectiva. Dintre tipurile de alarme amintim: intrarea / iesirea dintr-un punct de interes, pornirea / oprirea motorului, stationarea prelungita intr-un punct, lipsa de transmisie de date, declansarea butonului de panica. Sistemul GPS permite si blocarea pornirii motorului de la distanta, prin trimiterea unei comenzi prin Internet sau prin mecanisme de identificare sofer.

Cate puncte de interes (POI) pot fi salvate in Nexus GPS Tracking?

Puteti salva oricate puncte de interes. In aplicatia noastra, POI-urile sunt denumite „hot spots”.

Cati destinatari de alarme pot fi definiti in solutia de localizare prin GPS?

Puteti defini oricati destinatari pentru alarme, care vor primi fiecare in parte cate o alarma odata ce aceasta se declanseaza.

Ce fel de harti foloseste Nexus GPS Tracking?

Solutia noastra va pune la dispozitie hartile: HERE, Open Street Map si Google Earth.

Ce fel de certificari are solutia GPS?

Nexus GPS Tracking este certificat conform normelor CE.

Poate fi legat Nexus GPS Tracking la sistemul CAN si tahograf al vehiculelor?

Da. Sistemul nostru poate fi conectat la portul CAN-Bus / FMS al vehiculelor comerciale grele, fabricate recent si poate colecta informatii importante precum:

 • nivel carburant
 • consum de motorina
 • rotatii motor
 • stil condus sofer.

 Prin CAN-Bus / FMS, Nexus GPS Tracking poate obtine si informatii din tahograful electronic, cum ar fi:

 • ore lucrate
 • pauze
 • ore odihna

Pot instala sistemele GPS fara ca soferii mei sa stie?

Da. O instalare corect efectuata nu este detectabila de catre utilizatorul vehiculului. Recomandam insa Clientilor sa isi informeze conducatorii auto despre sistemele GPS instalate, deoarece beneficiile instalarii unor astfel de dispozitive cresc daca sunt explicate.

Cat de des sunt citite locatiile vehiculelor mele?

Standard, vehiculul dvs este localizat la fiecare 30 de secunde. Exista si planuri de servicii care permit localizarea vehiculului la fiecare 3 secunde.

Cat de precisa este viteza si localizarea vehiculului?

Dispozitivul GPS imbarcat raporteaza locatia la fiecare 30 de secunde, atunci cand vehiculul se deplaseaza. Viteza raportata este viteza instantanee din momentul trimiterii locatiei. Localizarea vehiculului are o abatere de pana la 5 metri fata de pozitia reala a masinii. Aceasta „eroare” este data de calitatea datelor GPS furnizate de sateliti.

Cat de precise sunt distantele calculate si prezentate in Nexus GPS Tracking?

Pe baza ultimelor informatii primite de la Clientii nostri, diferenta de kilometraj intre un bord de vehicul care functioneaza corect si solutia noastra este de 0.5%. Aceasta performanta este posibila pe baza ultimelor inovatii hardware si software implementate de echipa noastra.

In cat timp se poate afisa un raport de activitate in Nexus GPS Tracking?

Rapoartele de activitate se pot afisa in timp real. Viteza de afisare a unui raport pentru un vehicul, pentru o perioada de 30 de zile este de cel mult 1 secunda.

Exista o limitare pentru afisarea rapoartelor in sistem?

Orice raport poate fi prezentat pentru orice perioada de timp si orice numar de vehicule. Nu avem limitari de interval de timp pentru interogarea bazei noastre de date.

Cat timp sunt stocate datele in sistemul Nexus GPS Tracking?

Nu exista limita superioara de timp. Datele despre locatii, activitate si consum de motorina sunt stocate pe toate perioada contractului.

Pot sa accesez datele mele printr-un protocol automat (API)?

Va punem la dispozitie un API standardizat prin care puteti integra in aplicatiile proprii sau in ERP-urile din cadrul companiei dvs datele despre functionarea flotei auto.

Este nevoie de o intretinere speciala a sistemului GPS imbarcat pe vehicule?

Nu este nevoie de intretinere speciala a sistemului GPS. Odata ce a fost instalat pe vehicul, ati inceput procesul de imbunatatire a eficientei si productivitatii flotei dvs.

Ce se intampla cu datele de localizare din momentul in care nu exista semnal GSM?

In zonele cu lipsa de semnal GSM, datele despre localizare si consum se salveaza in memoria dispozitivului GPS, iar in momentul in care se intra in zona cu semnal GSM se transmit toate informatiile, astfel incat traseul va fi afisat corect.

Este real consumul de motorina citit prin CAN-Bus?

Exista o legenda prin care se crede ca datele despre consum citite din calculatorul masinii arata consumul real. In realitate, consumul de motorina afisat in computerul vehiculului este doar informativ si cu scop orientativ. Uzual, diferentele intre consumul real si cel citit prin reteaua CAN are diferente cuprinse intre 5% si 10%, functie de vehicul si tipul de activitati efectuate.

Cum pot citi consumul real de motorina?

Consumul real poate fi citit doar prin debitmetrele AIC. Aceste instrumente au acuratete de citire mai buna de 99%, iar durata medie de viata este de 4 ani. Instalarea este simpla, iar posibilitatea de sabotare a echipamentelor este scazuta, din cauza modului special de instalare. Investitia in astfel de echipamente se amortizeaza de regula in aproximativ 6 luni si va ofera date concrete legate de consumul de carburant.

Cum pot detecta furtul de carburant din rezervorul masinii?

Va punem la dispozitie sondele litrometrice Nexus FS-10, ce se instaleaza in rezervorul vehiculului si va arata variatiile de nivel de motorina din rezervor. Prin intermediul rapoartelor de consum speciale, puteti observa eventualele fraude si locatiile in care au avut loc.

Pot sa monitorizez si autovehiculele care circula in afara tarii?

Da. Va oferim posibilitatea monitorizarii vehiculelor in afara tarii, insa vor aparea costuri suplimentare pentru Roaming.

Cum pot afla care este produsul potrivit pentru mine?

Consultantii nostri sunt disponibili oricand ca sa va asiste si sa va ajute sa faceti cea mai buna alegere pentru dvs. Va rugam sa ne sunati la: 021 320 05 61 sau accesati rubrica „Contact”.

Unde pot gasi informatii suplimentare?

Informatii suplimentare gasiti la sectiunea „Resurse” si in brosurile noastre.

Monitorizare Flota

Vedeti pozitia actualizata a vehiculelor din flota la fiecare 30 de secunde si urmariti in timp real parcurgerea traseelor pe harta. Testati gratuit Nexus GPS Tracking, 30 de zile.

Cereti Oferta!

Monitorizare Consum Carburant

Inchiriati instrumentele de monitorizare a consumului. Aflati cat combustibil foloseste flota dumneavoastra cu adevarat si reduceti costurile cu pana la 30%.

Verificati Consumul...

Consultanta Gratuita

Pe parcursul colaborarii vom face tot posibilul sa remediem orice problema in maxim 24 de ore. Va stam la dispozitie de luni pana vineri intre orele 9.00 si 18.00.

Apelati cu incredere: 021 320 05 61

 

Go to top